Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kafé - Handelsträdgård - Världsbutik
Öppet ALLA dagar, kl 10-17, ÄVEN julafton 

Tel 0640-22303
I maj är det många som ringer och vi har full fart i både växthus och kafé, 

vi ber om överseende ifall vi inte hinner svara. 

Bästa tid att nå oss är på förmiddagar mellan kl 10-11

Världsbutik - Fröjas, Oasen i Ås

En schysst presentbutik, Jämtlands första Världsbutik. Hållbara, fairtrade/WFTO märkta delikatesser och hantverk. Bra för människa och miljö.

Varför Världsbutik? Peter berättar

Att vi driver Fairtrade-butik i hjärtat av Jämtland handlar om vårt engagemang för den lilla människan. Långt från trygga Sverige med fack, kollektivavtal, välfärd och skola för alla. Hur vi konsumerar och vad påverkar många. 

Med Fairtrade i verksamheten får gäster och kunder upp ögonen för rättvis handel och bredden som finns i segmentet. Samtidigt blir Fröjas ett "eget" koncept som breddar utbudet av hållbar konsumtion.

Framför allt bekämpas fattigdom genom handel. Just därför som kaffet i kaféet på Fröjas, Oasen i Ås smakar så gott.

Världsbutiken saknar motsvarighet i Jämtland. Inte ens i Östersund som är "Fair-trade city" finns presentbutiker med sådan fokus på hållbarhet, jämställdhet och fattigdomsbekämpning som Världsbutiken på Fröjas, Oasen i Ås har.

En Världsbutik är en certifiering genom i Organisationen Fairtrade Återförsäljarna. Där har Fröjas, Oasen i Ås styrelserepresentation. Vi har också utbildade medarbetare som kan svara på frågor om produkterna vi säljer.

Vi arbetar aktivt för Fairtrade i hela landet. Detta stöttar Du när du handlar i Världsbutiken!

Organisationens syfte är att samla och stötta Fairtrade-arbetet nationellt i Sverige, men också på Europeisk nivå och så klart på plats i Asien, Afrika och Sydamerika. 

Genom att handla i en Världsbutik kan Du känna dig trygg i att det är schysst i HELA kedjan och fokus ligger alltid på de producenter som tillverkat/odlat varan du köpt.

Välkommen till Världsbutiken på Fröjas, Oasen i Ås