Fröjas, Oasen i Ås Öppet ALLA dagar kl 10-17, ÄVEN julafton

Öppet ALLA dagar, kl 10-17

Kafé Handelsträdgård Världsbutik

Världsbutiken Fröjas Oasen i Ås

Fröjas Världsbutik

På Fröjas, Oasen i Ås är Fairtrade på sätt och vis hjärtat i vår verksamhet.

 

I kaféet serverar vi och bakar på fairtrade-ingredienser, flera av dessa hittar du i Fröjas Världsbutik.

Att vår presentbutik är en Världsbutik är något vi är stolta över.

 

Här hittar du ätbart från olika delar av världen. Både choklad, kaffe och te. Men även olika konfekt, kryddor, ris, honung och olivolja. Varje köp gör skillnad för odlaren av råvaran som använts.

 

Varför Världsbutik? Peter berättar

Att jag vill driva Världsbutik i hjärtat av Jämtland handlar om mitt engagemang för den lilla människan i den stora världen. I Sverige vill vi ha schyssta villkor för producenter och ett hållbart brukande av våra resurser. Det tar vi för givet.

 

Men allt går inte att odla här. Vi är beroende av att importera varor från andra länder. Länder som ligger efter i arbetet med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. 

 

Genom att arbeta med rättvis handel kan jag, men framför allt DU som köper produkterna PÅVERKA till de bättre. När du handlar fairtrade vet du;

  • Att odlaren får rättvist betalt.
  • Att bondens barn får gå i skolan.
  • Att kvinnor tillåts äga mark och tjäna pengar på den.
  • Att råvaran vuxit med hänsyn till naturen utan gifter och för biologisk mångfald.

 

Med Fairtrade i verksamheten får gäster och kunder upp ögonen för rättvis handel och vilken skillnad det gör för den lilla människan på andra sidan jorden.

Just därför som kaffet i kaféet på Fröjas, Oasen i Ås smakar så gott.

 

En Världsbutik är en certifiering genom i Organisationen Fairtrade Återförsäljarna.

En schysst presentbutik. Vi är Jämtlands första Världsbutik. Hållbara, fairtrade/WFTO märkta delikatesser och hantverk. Bra för människa och miljö.

 

Genom att handla i en Världsbutik kan Du känna dig trygg i att det är schysst i HELA kedjan och fokus ligger alltid på de producenter som tillverkat/odlat varan du köpt.

 

Av alla fairtrade-produkter Du handlar av oss går en del av summan till att verka för att utveckla Fairtrade och få fler att förstå hur viktigt det är.